MUDr. Zdeněk Schwarz

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.09.2012 12:50:17 - M.Tomáš

Útoky na záchranáře byly, jsou a budou

Souhlasíte s ředitelem Liberecké záchranky, který prosazuje změnu statutu záchranářů na úřední osobu? A řešíte v Praze též problémy s napadáním záchranářů?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.10.2012 19:14:43 - MUDr. Zdeněk Schwarz
Dobrý den,

děkuji za dotaz a zájem o naší práci a problémy… Asi Vás zklamu a nepotěším. Útoky na záchranáře byly, jsou a budou. Náš problém eskaloval již před více než 7 lety, kdy jeden z Berdychova gangu opilý kopal do našeho lékaře v Chuchli. Od té doby se mnohé změnilo. Podstatné je, že počet případů napadení v Praze klesl téměř na nulu, konkrétně v loňském roce nemáme žádný takový případ. Je to výsledek našeho snažení a práce. Zavedli jsme školení v sebeobranném chování, vybavili členy výjezdových skupin obrannými spreji a všechny vozy mají GPS s alarmovým tlačítkem a operátorky ZOS vysílají posádky do rizikových situací pouze za asistence policie, a to státní i městské. Statut úřední osoby považuji u zaměstnanců ZZS za zbytečný a nic neřešící s mnoha negativy. Příslušníci složek IZS, které takový statut mají jsou stále a více napadáni, protože agresor a útočník neřeší v momentě ataku zda má nebo nemá takový statut.

Schwarz