JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.04.2020 18:53:27 - hafusak2

Důchody

Vážená paní, prosím Vás o bližší vysvětlení stran důchodů: Dojde opět k navýšení důchodů jako v minulých letech i přes současnou krizovou situaci? Za odpověď předem děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.04.2020 19:48:24 - JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.
Dobrý den,

i přes současnou krizovou situaci budeme pokračovat v takovém navyšování důchodů, které bude v možnostech státní kasy a zároveň zajistí našim seniorům důstojné stáří. Ujišťuji Vás, že nedopustíme, aby důchodci přišli o růst důchodů.

Zastávám názor, že do ekonomické prosperity se neproškrtáte. Jedna vláda už to zkusila – a proškrtala se do další recese v roce 2012. Proto jsem připravila novelu zákona o pravidlech rozpočtové odpovědnosti, díky níž současnou krizi zvládneme bez bolestivých škrtů a zvyšování daní.

Právě teď ta nejvhodnější situace, kdy je třeba léta přebytkového hospodaření a snižování dluhu zúročit k překonání této bezprecedentní krize. Máme polštář, díky kterému rány tuzemské ekonomice jednoznačně zmírníme

Mějte se hezky.
Alena Schillerová