JUDr. Ing. Zdeněk Hraba, Ph.D.

  • Benešov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.04.2020 11:03:52 - Venca K.

100% souhlasím

Ale zaráží mě, že o státní podporu mohou firmy, které odvádí daně jinde vůbec žádat. Ptal jste se na to vlády? Odpověděl vám někdo? Mě to přijde hodně nespravedlivé, abychom z daní dodovali ty, co se jejich placení v ČR brání. A byť to je otázka, kterou teď asi nikdo řešit nebude, myslíte, že jsou daně u nás přiměřené?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.05.2020 15:10:17 - JUDr. Ing. Zdeněk Hraba, Ph.D.
Dobrý den, usnesení, které vyzývá vládu, aby do dalších právních předpisů vtělila zásadu, že firmy sídlící v daňových rájích by neměly být dotovány z českého státního rozpočtu, bylo přijato teprve nedávno a doufám, že se promítne hned do těch nejnovějších předpisů. Pokud ne, tak jsem připravený pozměňovacími návrhy tuto zásadu do příslušného předpisu vtělit. Co se týká daní, tak si myslím, že by zasluhovaly velkou revizi. Otázkou je, jak se bude současná situace vyvíjet, protože samozřejmě ty půjčené peníze na pomoc státu jednotlivým sektorům ekonomiky bude muset stát někdy zaplatit. A stát nemá moc jiných možností jak získat peníze než daně, pokud si tedy nechce znovu a znovu půjčovat.