JUDr. Ing. Zdeněk Hraba, Ph.D.

  • Benešov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.04.2020 15:38:06 - Majrika

omezení

Soud dnes rozhodl, že postup vlády nebyl v souladu se zákonem. Zajímá mě, zda si myslíte, že je problém jen v postupu vlády nebo v některých ohledech i v samotných opatřeních, které jsou vyhlašovány někdy bezdůvodně a hlavvněchaoticky - stejně tak i rušeny? Hodně se třeba mluví o právu na vycestování ze země, ale podle mě nejde ani dlouho omezovat styk s ostatními minimálně s rodinou.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.05.2020 15:18:55 - JUDr. Ing. Zdeněk Hraba, Ph.D.
Dobrý den, omlouvám se za zpoždění, ale Váš dotaz jsem přehlédl. Zpětně viděno, je snadné něco kritizovat a být generálem po bitvě. S rozhodnutím soudu ale v zásadě souhlasím, protože opatření takového dopadu by měla být prováděna vládou nebo parlamentem. Což bylo promptně vládou napraveno. Skoro se až nedá věřit, že tak rozsáhlé právní normy mohly vzniknout až po vynesení rozsudku a být ten samý den večer vydány. Co se týká chaotičnosti, tak někde je vidět systematičtější přístup – jako třeba na ministerstvu vnitra a někde od začátku byl a je chaos ani neskrývaný – třeba na ministerstvu školství. Jako problém vidím třeba to, že se ministr školství dozví o rozhodnutí zavřít školy až z médií. Tak by to opravdu být nemělo.