Ing. Patrik Nacher

  • ANO 2011
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.04.2020 15:59:07 - Škoda Josef

Bude dnes síla k omezení úniku peněz ze státního rozpočtu?

Dobrý den pane poslanče,
v dnešní době kdy se moc a moc zadlužujeme by snad již konečně mělo dojít ke zrušení neopodstatněných uniků peněz ze státního rozpočtu.
Příkladně - do daňových rájů, nestydaté dotace pro solární barony, atd. Taky se mi nelíbí modernizace armády v útočných zbraních. Proti komu, když NATO je obranná aliance - kdo je vlastně ten nepřítel ?
Pane poslanče, jste mi jeden z mála poslanců ODS sympatický, přeji Vám pevné zdraví
a děkuji Vám za odpoved.
Škoda
K rálův Dvůr

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.06.2020 10:02:28 - Ing. Patrik Nacher
Dobrý den,

jen malá oprava na začátek, nejsem poslancem ODS ale byl jsem do Poslanecké sněmovny zvolen za Hnutí ANO. Já s vámi souhlasím. Peníze daňových poplatníků by se měly rozdělovat zodpovědněji. Vadí mi to, že se snažíme šetřit stovky tisíc a zároveň máme nastřádané závazky z minulých období, které nám všem vadí. Příkladem jsou peníze, které jdou do solární energie, kde se závazky pohybují v desítkách miliard za každý rok. Další jsou výdaje, které jdou na politickou aktivitu různých neziskových organizací. V tomto důsledku se lidé koukají na neziskový sektor jako celek, přitom zde působí různé neziskové organizace, které pomáhají potřebným a jsou užitečné.

Pokud jde o armádu, tak to není téma, na které bych byl odborník. Samozřejmě mi vadí, že v momentě, kdy se změní priority vinou třeba koronaviru, tak by se měly přehodnotit naše závazky právě k té obraně.

Patrik Nacher