Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.04.2020 10:09:37 - Potomek Jana Žižky

Czexit

Pane poslanče Vaše odpověd na otázky ohledně czexitu jsou nepravdivé. Vzhledem k počtu poslanců za ČR nejsou možnosti ovlivnit legislativu EU žádné. Stejně tak hospodářskou a zahraniční politiku. Nebo snad souhlasíte s vyznamenáváním pašeráků lidí? Nebo odsouzením ČR za neochotu přijímat nebezpečné migranty? Od 90-tých let se z ČR stala montovna většinou německých firem neplatících žádné nebo miniaturní daně. Opravdu si stojíte za názorem, ža referendum by občané nechtěli? být vámi- jistý bych si opravdu nebyl.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.04.2020 10:17:03 - Tomáš Zdechovský
Dobrý den,to nemáte pravdu, protože jste nevzal v úvahu, že v Evropském parlamentu je spíše než rozdělení podle zemí důležitější rozdělení podle jednotlivých frakcí. Podle postojů jednotlivých členských zemí se hlasuje v Radě EU, která se také podílí na rozhodování. Navíc není počet poslanců za žádnou zemi EU (ani Německo) takový, aby mohli zástupci jedné země rozhodovat bez druhých. Vždy je třeba souhlas zástupců z více frakcí i zemí. Pokud jde o moje názory na pašeráky, naleznete je např. v rozhovoru zde: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Mluvila-s-paseraky-z-Libye-A-ten-soud-Tomas-Zdechovsky-ma-tezko-uveritelne-informace-o-kapitance-lodi-plne-uprchliku-590294 Česko v 90. letech členem EU nebylo, stalo se jím až v r. 2004. Za to, že se Česko stalo montovnou, EU opravdu opravdu nemůže. Jinak většina lidí by opravdu žádné referendum o členství v EU nechtěla: https://cvvm.soc.cas.cz/media/com_form2content/documents/c2/a5086/f9/pm200110.pdf  S pozdravemTomáš Zdechovský