JUDr. Ing. Zdeněk Hraba, Ph.D.

  • Benešov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.05.2020 16:04:25 - JamesBond

V době koronaviru

Dobrý den, co se stalo, že jste najednou tak aktivní? Nemyslím to sarkasticky, ale hodně se teď angažujete na pomoc pendlerům a maturantům. Za to o některých politicích není vůbec slyšet. Dotaz na konec. Jak si za současné situace představujete spravedlivou maturitu a přijímačky? A myslíte, že je fér, že si pendleři musí sami platit testy na covid, když je po nich chce stát? Mě obecně vadí, že vám stát něco nakazuje, ale bez podpory – např. nošení roušek. Nosit je musíme, ale stát vám žádné neposkytl, byť to vláda slíbila. To vám přijde fér? Děkuji za vyjádření

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.05.2020 15:35:39 - JUDr. Ing. Zdeněk Hraba, Ph.D.
Dobrý den, nemyslím, že bych byl aktivní až teď (a také to nemyslím sarkasticky). Třeba na začátku roku jsem podal návrh na zavedení zásady Můj dům, můj hrad do českého právního systému, konkrétně do trestního zákoníku, a tento tisk  č.199 teď bude zařazen na projednání v Senátu. Mé dominantní téma – Můj dům, můj hrad ale teď ustoupilo tématu maturit, protože mě velmi mrzí, jak ministerstvo školství ignoruje zákon, který samo připravilo a který je teď platný. A obchází ho jak u maturit, tak u přijímaček. Já osobně bych byl raději opatrný a volil slovenskou cestu (a cestu dalších cca 10 států) a šel cestou úředních maturit. U příjímacích zkoušek rovněž (tam, kde to jde je zrušil a tam, kde je převis žádostí, volil cestu online testů).