Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.05.2020 11:21:13 - Anton Plavec

chytrá karanténa

K čemu je chytrá karanténa, když se stále mluví o tom, jak na podzim budeme muset zase nosit všichni roušky, a že nás čeká druhá vlna? Já myslel, že díky chytré karanténě už plošná omezení nebudou. A to se zas budou zavírat krámy, restaurace apod? Vždyť ani při první vlně to nebylo tak tragické, jak se na začátko myslelo. Epidemiologové tvrdili, jak bude do konce dubna 15.000 pak že 11.000 nakažených a v půlce května jich není ani 10.000 - to je určitě dobře, ale nestraší nás epidemiologové a vláda až moc? Děkuji za váš názor a hlavně za to, když zjistíte, co na to vláda. Vy s ní přeci jen přijdete do kontaktu více. S občany se ministři totiž moc nebaví. Možná jen s novináři.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.06.2020 22:11:46 - Ing. Vojtěch Munzar
Dobrý den,

děkuji za Váš dotaz. Doufám, že žádná druhá vlna plošného zavírání obchodů, restaurací a dalších provozoven již nepřijde. Dokážu pochopit, že na začátku vláda přistoupila preventivně k silným restriktivním opatřením. To jí šlo daleko lépe než velmi pomalé a chaotické rozvolňování, každým dnem ekonomické i společenské škody stoupaly. Doufám, že vláda bude v budoucnu vážit každý omezující krok a doufám, že se plošného zavírání již nedočkáme.

Osobně jsem rád, že už se roušky nosit nemusí, ale pokud by to bylo jediné opatření, které by se v souvislosti s druhou vlnou koronaviru přijalo, bylo by to nadneseně “nejmenší zlo”.

Osobně si myslím, že některými výroky nás vláda, případně epidemiologové strašili až příliš, například když profesor Prymula říkal, že hranice zůstanou zavřené po dobu let. Nemyslím si, že to bylo správné. Na druhou stranu, pokud jde o vládu, té vystaví účet už příští rok voliči, kteří jistě při svém rozhodování zváží i to, jak se vláda chovala v době koronaviru.