Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.06.2020 13:53:28 - ergo

Neo liberalismus ve světě selhal

A socialismus ne? Pořád slyšíme, jak se mají platit daně, že stát pak pomůže potřebným. Ale krize ukázala, že je pak nechal na holičkách - roušky si lidé museli šít sami, nebýt podnikatelů, kteří vyráběli ochrané pomůcky, kdo ví, jak by dopadlo naše zdravotnictví. A finanční pomoc státu? Katastrofa. Spousty byrokracie a někteří se pomoci dosud nedočkali a kdo ví, zda se jim pomoci dostane.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.06.2020 14:10:08 - Ing. Antonín Seďa
Nevím o jakém sociálsmu tady hovoříte. Od roku 1990 budujeme v naší zemi kapitalismus a ekonomiku ovládají zastánci neo-liberalismu. takže všechny problémy, které popisujete, jsou dopady tohoto systému. Například tím, že se snižovaly zásoby ve skladech hmotných rezerv, že nemocnice byly převedeny na akciové společnosti, které také snižovaly své zásoby atd. Souhlasím, že naše země by měla snížit byrokracii a to na všech úrovních. od ministerstev až po obce. Také náš systém malých krajů či obrovské množství obcí je administrativně nákladné. Co se týče daní, tak mohu souhlasit, že nastavený systém z devadesátých let není ani spravedlivý, ani solidární. Ale asi se neshodneme na způsobu této změny daňového systému a také na tom, jak by daňový systém měl být nastaven.Co se týče pomoci, pak bych odlišil program ANTIKOVID z MPSV, který zafungoval velmi dobře a COVID I či COVID II, který byl managersky špatně zvládnutý a firmy a podnikatelé se peněz nedočkali. Ale jak se říká, kdo nic nedělá, nic nepokazí. Nebo také, po bitvě je každý generál...