MUDr. Vladimír Dryml

Prezident svazu Senioři České republiky
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.10.2012 19:19:32 - filip meciar

odpověď na dotaz

Nemám nic proti zákonu na ochranu vládních činitelů, ba naopak. Avsolutně ale nechápu, vaši následující větu:
,,Plánovaný atentát na prezidenta Klause, který ohrozil život prezidenta mohl vyvolat celonárodní krizi s obrovskými ekonomickými a společenskými ztrátami pro ČR.“ Jistě, atentát nedej bože s následkem smrti je nehoráznost. Jak by ale ohrožení života prezidenta mohlo vyvolat takové následky? Proč by došlo k ekonomickým ztrátám? Možná jen tím, že by se ukázalo, kolik lidí z ochranky bylo placeno zbytečně

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.10.2012 9:29:44 - MUDr. Vladimír Dryml
Vážený pane Meciare,
finanční stabilita každého státu i jeho měny je závislá na politické stabilitě nebo nestabilitě v daném státě.Investoři se tím řídí po celém světě a jsou velmi citliví na takové otázky.Rychlý pokles kursu Kč by mohl způsobit velké ztráty a problémy pro všechny,kteří jsou odkázáni na částečný nebo úplný dovoz zboží , surovin a paliv včetně zvýšení cen benzínu a nafty.Nemalý problém by byl i pro dluhovou službu státu.a výši inflace.Je zde i otázka zvýšené nezaměstnanosti při odchodu investorů a s tím spojených zvýšených finančních odvodů státu do sociálního a zdravotního systému za nezaměstnané.Zvýšení nezaměstnanosti nad učitou mezní hranici je vždy spojeno s velkou radikalizací společnosti,jak nás poučily dějiny Německa.Pokles důvěry v ochranu svých investic a obchodních vztahů státem,který si neumí ochránit ani svého prezidenta by přitom bylo logickým důsledkem podařeného atentátu.Že atentátník svůj čin plánoval/nákup zbraně,cvičení se zbraní,duševně se připravoval,že může být i zastřelen atd./ je již dnes jasné.Poškození dobrého jména našeho státu a především zesměšnění některých bezpečnostních složek našeho státu ve světě se již bohužel stalo smutnou skutečností,jak dokládají některé škodolibé dotazy mých přátel ze zahraničí i články v zahraničním tisku.
S pozdravem senátor Dryml