Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.06.2020 9:20:29 - saudová

voličská podpora pro ČSSD je nízká

To máte pravdu, ale nemyslíte, že to trvá už moc dlouho? Proč to podle vás tak je? Podle mě, vám trochu pomohla krize, kdy se zviditelnil Hamáček, ale zase třeba Maláčová vám sráží body a obecně není strana moc vidět. Saudová

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.06.2020 9:37:51 - Ing. Antonín Seďa
 Těch příčin je několik a souhlasím, že sociální dmeokracie není moc vidět. Jsme prostě juniorský člen vlády a pokud něco ČSSD prosadí ze svého programu, pak to slízne pan premiér a jeho politické hnutí. Mimochodem, ANO 2011 vytunelovalo v roce 2017 náš program a přetáhlo na svoji stranu seniory a zaměstnance. Přitom to byla sociální dmeokracie, která při společném vládnutí s ANO 2011 v letetch 2013 až 2017 prosadila levicový program, podporu rodin s dětmi, zvýšila minimální mzdu a penze. Dnes se ovšem politika dělá přes média a PR a v tom je pan premiér velmi dobrý, však také na svoji prezentaci a prezentaci svého hnutí vynakládá desítky milionů ročně. Obecný problém je také v tom, že se změnila politická morálka a to k tomu horšímu. Pamatuji si doby, kdy za střet zájmů, lhaní na veřejnosti či za zlodějiny politici odcházeli ze svých funkcí a politickou stranu stihl oprávněný trest. Dnes jsou u moci populisté a nacionalisté, kteří působí na základní pudy člověka. Moudrost a slušnost se z politiky vytratila  atak není divu, že se přenastavila i morálka ve společnosti. Namísto vzájemné spolupráce je každý odlišný názor vnímám jako nepřátelský. Namísto demokratické diskuse političtí oponenti útočí osbně. Sám to zažívám na sociálních sítích, které podporují právě takovou "neosobní", útočnou a zákeřnou politiku. A je otázkou, zda ČSSD, která byla vždy slušnou stranou, která průšvihy svých členů řešila radikálně, by neměla změnit svoji politiku. Tím nemyslím být stranou neslušnou, ale být stranou, která se nebude bát pojmenovávat věci i konkureční politiky pravými jmény. A hlavně by měla aktivně navrhovat řešení na současné problémy spoluobčanů.