Karel Šebek

Odpovědně a poctivě
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.10.2012 9:45:36 - eda rybák

Pana prezidenta chápu

Dobrý den, co říkáte na veto prezidenta k 2.pilíři důchodové re-formy? A myslíte, že se PS podaří veto přehlasovat? Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.10.2012 13:47:36 - Karel Šebek
Vážený pane Rybáku, řekl bych, že pana prezidenta chápu. Já jsem sice loajální k vládním návrhům, ale 2.pilíř je pro mne jen teoretická možnost volby, kterou bych sám nevyužil, protože mám obavy, že není dostatečně garantovaná jeho ochrana. Zajímavé je, že tímto postojem i pan prezident apriori přiznal nedůvěru v právní ochranu občana před tuneláři penzijních fondů a tedy selhání tržních mechanizmů u nás. Škoda, že se nerozvinula myšlenka rovné penze. Přeci jen tato společnost za 40 let uvykla socialistickým schématům a zrovna myšlenka rovné penze je docela sympatický projev solidarity, ke kterému by se možná přidala i opozice. Navíc by se mandatorní výdaje státu omezily celkem elegantně. Pokud prezidentské veto PS silou mocí přehlasuje, bude to jen další nestrávené jablko sváru. A pokud veto nepřehlasuje, může se to probrat znovu a lépe a nevím, proč by kvůli tomu musela padnout vláda.
S pozdravem
Karel Šebek