MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.08.2020 14:54:32 - Fleischer

Sliby-chyby

Slibovali jste, že díky chytré karanténě už nebudou třeba plošná opatření, ale opět je zavádíte. Proč? A co znamená preventivně? To jako, že třeba nošení roušek nařídíte preventivně na půl roku nebo do dalšího léta? Podle čeho, se bude řešit rozvolňování opatření, když je vlastně nařizuje preventivně a ne na základě situace? Já to vidím tak, že jste selhali, protože jediné, co dokážete je omezovat lidi, a to bezdůvodně.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.08.2020 21:14:11 - MUDr. Jiří Mašek
 Dobrý den. Návraty z dovolených,stále vysoký počet nově infikovaných (cca 250-300 denně) ,nárůst využívání MHD, postupný   nástup respiračních onemocnění, to  jsou důvody pro zavedení povinnosti přechodného nošení roušek na vybraných místech. A tady je jádro pudla. Mělo by platit dvakrát měř a jednou řež. Tedy vyhlásit přiměřená opatření, s možností je zpřísnit při zhoršení epidemiologické situace. To se napoprvé nezdařilo, ale  včas došlo k nápravě.Upravená verze je dle mého soudu racionální. Musíme se soustředit na ochranu ohrožené populace a to nejde bez rozumného omezení ostatních, tedy i mladých a zdravých.