Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.11.2020 14:35:29 - iva monmartrova

terorismus

Dobrý den, moc se v zahraniční politice neorientuji, ale stalo se něco zásadního, že teroristé opět začali páchat útoky? Ne že by jejich čin byl za jakýchkoliv okolností normální, ale není těch útoků v poslední době moc? A proč si vlastně podle vás nyní vybrali zrovna Vídeň a Francii si vybírají tak často, když to jsou země, které jsou k migrantům vstřícné a přijímají je. Nebo to může být právě tím? Děkuji Iva

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.11.2020 7:47:09 - Ing. Antonín Seďa
 Teroristické útoky be Francii a ve Vídni pouze potvrzují dvě skutečnosti.Tou první je, že vojenská porážka Islámského státu ještě neznamená porážku terorismu. A ten je mořný kdekolik na světě. Je zřejmé, že islámský radikalismus využívá nejen sociální sítě, ale zejména radikální imámy v evropských zemích. Tou druhou skutečností je, že proti takto vedeným teroristickým útokům není obrany a proto je třeba posílit prevenci. Máte pravdu,  že v zemích, které byly a jsou nadále vstřícné vůči muslimským migrantům je vyšší pravděpodobnost, že radikální islám získá na svoji stranu své příznivce. Na straně druhé, radikalismus na straně jedné vyvolává vždy radikalismus na straně druhé. Takže jako řešení vidím posílení prevence, zlepšení spolupráce zpravodajských služeb, zachování současné tvrdé azylové politiky a zákaz činnosti jakýchkoliv radikálů. Je bláhové se domnívat, že když se k politické moci dostanou pravicoví nacionalisté a populisté, kteří budou bourat mešity či budou intervenovat muslimy mimo zemi, že to vyřeší terorismus či radikalizaci islámu. Opak je pravdou, což může být příčinou současných útoků ve Francii i ve Vídni. Je také otázkou, zda se vůbec v západních zemích povedlo začlenění muslimů do většinové populace a zda je potřeba přijímat muslimské migranty. Osobně si myslím, že je potřeba žešit problémy tam,kde vznikají a pokud je potřeba přijímat legální migranty, pak to musí být lidé s podobnou kulturní či hodnotovou stupnicí. Příkladem mohou být budhisté, Vietnamci a jiné národy.