Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.11.2020 16:39:09 - marieL.

Nemohl byste zjistit více?

Dobrý den, vy máte možnost jednat s ministry a dalšími poslanci více, než my. Zajímalo by mě, jak to bude s rozvolňováním, protože v té tabulce k rozvolňování opatření postrádám kolonku, jak to bude se službami, jako je např. kadeřnictví, masáže atd. Kdy budou moci služby zase fungovat? A myslíte, že je zde větší riziko nákazy než v obchodech? A co se týká obchodů, otevřou se ještě do Vánoc? Nemyslíte, že by se mohly otevřít a limitovat třeba počet lidí v nich? Protože když je otevřete třeba až v prosinci nebo v lednu, o to větší nával v nich bude. I kdybyste pak regulovali počet nakupujícíh, budou se tvořit formty před obchody. Děkuji za odpověď. Marie

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.11.2020 10:28:15 - Ing. Vojtěch Munzar
Vážená paní Marie,děkuji  za Váš dotaz. V tabulce jsou zmíněné služby uvedeny v kolonce „Ostatní služby s provozovnou“. Jinak mám podobný názor a domnívám se, že by mohly fungovat i specializované obchody, nejen supermarkety. A to právě s nějakým režimem omezení počtu lidí na plochu. Ukazuje se, že riziko přenosu při nakupování je malé, ale ekonomické dopady jsou obrovské. Spousta lidí tak dnes a denně přichází o své živobytí. Navíc otevřené supermarkety takto získávají konkurenční výhodu. Pokud se obchody otevřou krátce před Vánoci, tak to bude mít ten efekt, který popisujete. Stačí se podívat, co udělalo omezení prodejní doby a zákaz prodeje v neděli. O to je v sobotu v obchodech s potravinami více lidí. Co se týká kadeřnictví a podobných služeb, tak jsem přesvědčen, že pokud by se dodržovala nějaká režimová opatření, která by snížila riziko přenosu nákazy, tak by mohla začít fungovat. Přeji vše dobré v tomto nelehkém období.