Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.11.2020 11:25:02 - T. Nejedlý

Proč jako opozice nespoluprcujete? A to chcete do voleb tvořit koalice!

Proč se jako opozice neshodnete na jednotném termínu, do kdy podpoříte prodloužení nouzového stavu? Já s vámi souhlasím v argumentaci, proč nechcete prodloužit na dlouho dopředu, ale na druhou stranu mi věčné schůze nepřijdou na místě a spíš jen jako divadlo pro veřejnost, abyste se mohli ukázat. A nefér mi to přijde i proto, že lidi nutíte pracovat z domu, omezovat styky a jako poslanci se scházíte a řečníte. Kdyby třeba jednou za měsíc, ale proč tak často?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.12.2020 22:16:32 - Ing. Vojtěch Munzar
 Dobrý den,

děkuji za Váš dotaz. Pokud jde o prodlužování a hlasování o nouzovém stavu, jsem zcela přesvědčen o tom, že není správné dávat vládě bezmyšlenkovitě bianko šek na měsíc dopředu. Nouzový stav je zcela mimořádný nástroj a umožňuje vládě dělat věci, na které by za normálních okolností neměla pravomoci. Považuji proto za velice důležité pravidelně a po co nejkratších časových obdobích precizně vyhodnocovat, zda je situace ještě natolik vážná, že je nouzový stav potřeba. Pokud jde o práci z domova, na kterou také narážíte ve Vašem dotazu, je to při práci poslance trošku složitější. Přesto, že to tak nevypadá, není naše práce jen o sezení v Poslanecké sněmovně, ale je to také o cestách do regionu, setkávání s občany, přípravě pozměňovacích návrhů a podobně. To vše je v tuto chvíli omezeno. V případech, kdy je to možné, jsou jednání přesunuta on-line, a tak i my poslanci pracujeme na “home office”. Pokud ale probíhá schůze Sněmovny, není možné, aby probíhala jinak než osobní účastí v Poslanecké sněmovně. Pro větší bezpečnost a snížení možných kontaktů ale zasedáme většinou v polovičním formátu a také je značně omezen pohyb osob v prostorách Poslanecké sněmovny.