Mgr. Petr Gazdík

  • STAN
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.11.2020 14:20:11 - Ballu

Víte, čemu nerozumím?

Proč tolik ustupujete ostatním? Na jednu stranu je nevídané, že se nehádáte o koryta, ale zas podle mě ustupujete až příliš. Lidé vás volí, protože vám věří a myslí si, že byste měli být u moci. Ale i když jste mohli mít předsedu senátu, přenechali jste post ODS. A podle všeho, pokud vyhrajete další volby, premirem by měl být Bartoš. Proč právě on? Podle mě máte mnohem zkušenější politiky. Nebo je to pro vás výhodné? Víte jak se říká, že kdo nic nedělá, nic nezkazí. A kdo chce moc, nemá nic. Takže možná je vaše jednání promyšlené, nevím.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.12.2020 12:59:50 - Mgr. Petr Gazdík
Myslím, že rozhodnutí přenechat post předsedy Senátu Miloši Vystrčilovi (nikoliv „komukoliv z ODS”) bylo moudrým rozhodnutím senátorů za STAN, zvláště po jeho návštěvě Tchaj-wanu. Navíc odchodem senátorů za TOP 09 z klubu STAN přestal být náš klub nejsilnějším klubem, tedy klubem s jakýmsi zvykovým právem nominovat předsedu horní komory. Stran volební koalice - tam jen poměřujeme sílu obou stran a je pravda, že z celostátního hlediska mají teď Piráti větší voličskou podporu. Koneckonců si myslím, že pýcha předchází pád. Když si vezmete STAN, v posledních letech tiše, ale vytrvale roste jeho podpora ze strany voličů - naposledy silně v krajských volbách a ještě viditelněji v těch senátních.