Prof. MUDr. Rostislav Vyzula, CSc.

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.01.2021 15:20:55 - Kamil Bělohradský

Smysl očkování

Když se naočkuji, znamená to, že jsem chráněn proti nakažení covidem, a to i třeba tím novým z Anglie? Nebo to jen znamená, že nebudu mít v případě nakažení vážnější problémy? A očkovat se musím každý rok nebo jak dlouho je očkování účinné? A je vhodné i pro děti? Děkuji za reakci. Bělohradský

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.01.2021 13:32:42 - Prof. MUDr. Rostislav Vyzula, CSc.
Účinnost vakciny není 100%, jako u každé jiné vakcíny. Je však velmi pravděpodobné, že protilátky proti Sars-2 se vytvoří a to v množství, které odpovídá schopnosti Vašeho imunitního systému reagovat. Odborníci říkají, že vakcíny budou účinné i proti nové mutaci. Konečně se dá očekávat, že budou i další mutace, ale vytvoření ev. nové vakcíny už není tak časově náročné, jako bylo doposud. Účinnost očkování bude fungovat po určitou dobu, ale dnes nikdo neví jak dlouho - 6-12 měsíců nebo více?? Očkování dětí do 16 let se zatím neplánuje, ale je logické, že i k tomu jednou dojde.