Zdeněk Podal

  • SPD
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.02.2021 10:22:10 - Margitka

Kvóty pro potraviny

Týká se váš návrh všech potravin? Protože jsou i takové, které se u nás nevyrábí. A hlavně, jste přesvědčeni, že jsme ve všem soběstační, že bude všeho dostatek (masa, zeleniny, ovoce – to u nás zraje pomaleji než na jihu a nepěstujeme ani vše, sýry- ty třeba máme, ale ne takový výběr). A jak víte, že to potraviny, kterých bude méně, nezdraží, když se bude spoléhat jen na domácí trh?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.02.2021 19:20:55 - Zdeněk Podal
Můj návrh České potraviny na 1. místě byl vytvořen na základě žádosti zemědělců a mé snahy zemědělcům pomoci proti dotační politice zemědělství EU.
Nyní si dovolím zlehčovat: " Může se stát, že bude lepší mít brambory než v garáži Ferrari" Ale nyní vážně.
Zemědělci si uvědomovali, že nejsou schopni okamžitě plnit v procentech veškeré komodity. Proto se jedná o průměr všech potravin, které požadavek splňují.Zároveň vzhledem k jistému odbytu například u jablek by zainvestovali do rozšíření sadů a zároveň výrobních kapacit na zpracování jablek, což nyní vozí převážně mimo naše území.
Další myšlenkou bylo udržet na pultech řetězců, varující byl kupříkladu počet dovážených brambor v loňském roce, který konkuroval nadúrodě našich zemědělců. Nezacházejme ale do přílišných podrobností, jelikož ale jak uvedl poslanec Vondráček za hnutí ANO, jejich podpora tomuto návrhu schválenému poslaneckou sněmovnou nebude, naopak chtějí podpořit návrh senátní.
Já jen doufám, že myšlenka na ochranu zájmů našich zemědělců nezapadne, všichni jsme viděli boj velké Británie s Francií v otázce rybolovu.