Mgr. Ivo Pojezný

  • KSČM
  • Vyškov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.02.2021 14:53:41 - rosmari

Nouzový stav

Když skončí nouzový stav, znamená to, že se vše vrátí k normálu? To znamená otevřou se školy, služby a pohostinství, obchody, nebudeme muset nosit roušky? Nebo co bude moci vláda zakázat/nařídit? A je vám jasné, že když nouzový stav neprodloužíte, to co se bude pak dít půjde i na Vaši hlavu? Asi pak nemůžete kritizovat vládu, když ta podle vyjádření jejích představitelů nebude moci situaci moci korigovat. Anebo může i mimo nouzový stav? Jak? A co vám vlastně brání v tom, prodloužení schválit, když to chtějí i hejtmani?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.02.2021 15:45:00 - Mgr. Ivo Pojezný
Dobrý den,nemyslím si, že by mělo cokoliv padat na moji hlavu.Nouzový stav jistě nebyl na určité věci k zahození, avšak požadavky KSČM, které jsme si určili pro prodloužení nouzového stavu, nebyly splněny a nebyl na ně brán zřetel.
Jistá opatření určují přímo krajské hygienické stanice, ministerstvo školství apod. a na tyto opatření není třeba nouzového stavu. Nebo naopak, nouzový stav pak může být vyhlášen jen v oblastech, kde je situace kritická, případně mohou hejtmani zažádat o vyhlášení nouzového stavu u nich v kraji.Situace se mění každým dnem a co se nakonec všechno změní se dozvíme pravděpodobně až na poslední chvíli.Věřím, že lidé jsou zodpovědní a budou nadále nosit roušky, respirátory a dodržovat hygienická opatření. Ten, kdo roušku nenosil a nerespektoval žádná nařízení za nouzového stavu, to bude dělat dále, bohužel.Pro podnikatele, kteří mají své provozovny uzavřeny je situace již neúnosná. Pokud budou moci otevřít i s omezeným počtem lidí, jistě jim to pomůže.Život se k normálu ještě nějakou dobu jistě nevrátí, obzvlášť dokud nebude vakcína dostupná všem.Přeji Vám hodně zdraví, Ivo Pojezný.