Jakub Janda

  • ODS
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.02.2021 16:45:07 - Tedy99

Co teď bude?

Doteď byl opatřeních vlády chaos, často jsem váhal, co vlastně ještě platí. Ale teď jsem ztracen úplně. Když nebude nouzový stav, všechna opatření vlády se ruší? A to teď budou opatření zavádět hejtmani na úrovni krajů? To bude strašně chaotické. Pak je tu ještě otázka, zda budou i nadále platit kompenzace, které se aspoň částečně vláda snaží v době vyhlášení nouzového stavu vyplácí? A poslední důležitá věc. Jak máme vědět, jak dlouho rozvolnění opatření vydrží? Protože je fakt na hlavu, když rozjedete provoz a za týden či dva ho musíte zase zavřít.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.07.2021 10:35:51 - Jakub Janda
 No, jak vidíte, tak ani po skoro pěti měsících, co jste zde napsal svůj dotaz, se vládní opatření nezměnila. Řekl bych, že i zhoršila. Vzpomeňte si na ministra Arenbergera a jeho (ne)rozvolňování opatření v oblasti sportu.
Nyní již platí protiepidemický zákon, který nouzový stav nahrazuje. Uvidíme, jak bude fungovat v praxi (ačkoli si samozřejmě nepřeji, aby se situace zase zhoršovala, už toho bylo dost...).
Kompenzační bonusy by mohly být vypláceny i nadále, ovšem s ohledem na rozvolnění protiepidemických opatření se vláda rozhodla je ukončit. 
K Vaší poslední otázce, to bych i já rád věděl... Veřejnost často ani neví, co zrovna platí a co už ne. A jde to samozřejmě na vrub vlády. Zdůrazňuji, není to chyba veřejnosti, ale vlády!