Božena Sekaninová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.10.2012 9:49:25 - gábina krpačová

RE: volby

Dobrý den, co říkáte na výsledek krajských voleb a váš ohromný úspěch v prvním kolech voleb senátních? Děkuji a přeji hodně štěstí

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.10.2012 21:13:27 - Božena Sekaninová
800x600

Výsledek krajských voleb je dle mého soudu nepříliš pozitivní. Samozřejmě, že jako sociální demokratka mám radost z vítězství svojí strany, to mi ale nemůže ani nesmí nasazovat růžové brýle. Nemohu proto ignorovat zejména následující signály:

1)    Slabá volební účast – počet voličů, kteří zůstali doma, byl velmi vysoký. Ráda bych věřila, že jde o lidi, které politika a správa věcí veřejných nezajímá – to je samozřejmě základní právo každého občana. Obávám se však, že spíše nedůvěřují nám politikům obecně a říkají, že ŽÁDNÁ z kandidujících stran a hnutí pro ně nepředstavuje alternativu. To samozřejmě není pro nás, kteří se snažíme podobu naší země spoluvytvářet, právě dobrou vizitkou.

2)    Podpora nejrůznějších protestních stran a hnutí – s výjimkou KSČM oslabily všechny parlamentní strany včetně ČSSD a nějaký mandát získalo ve volbách snad deset nových stran. Celkový součet hlasů pro tyto strany činí cca 30%. Zde platí totéž, co v předchozím bodě – řada občanů nedůvěřuje žádné z parlamentních stran.

Jsem hrdá na to, že patřím k těm nemnoha senátorům z tradičních parlamentních stran, kteří dosáhli ve svém obvodě již v prvním kole velmi přesvědčivého výsledku. Můj recept je přitom zdánlivě jednoduchý – držet se programu ČSSD a jejích ideových hodnot, naplno pracovat pro svůj region a naslouchat občanům pravidelně – ne jenom několik měsíců při volební kampani. Opět jsem se přesvědčila, že to funguje a věřím, že to může fungovat i na celostátní nebo krajské úrovni.

S pozdravem Božena Sekaninová

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4