Jaroslav Kubera

Zemřel dne 20.1.2020 ve věku 72 let
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.10.2012 11:38:25 - surax

Jsem lemp ?

Při vší úctě, vážený pane senátore. Se vším co si pod tímto představujete.
Chci se Vás zeptat zda se mám také považovat za „lempla“.
V různých pozicích mám odpracováno takřka 29 let. Podstatnou většinu z nich ve dvanáctihodinovém směnném režimu. Po mnoho let jsem musel podepisovat souhlas s takzvanou práci přesčas, kdy někdy součet hodin přesahoval hodnotu 500 hodin ročně. A to v době, kdy vláda „vašeho“ současného prezidenta uvalila jakýsi mzdový strop, který byl striktně v některých oblastech naší země dodržován. Za ta léta nemám jedinou neomluvenou absenci a nikdy jsem nebyl registrován na úřadu práce. Měl jsem pouze dvě „delší“ nemocenské v důsledku pracovních úrazů. Ony délky nemocenské nepřekročily délku osmi týdnů. Od roku 1993, pokud se nemýlím je součásti daně z mé mzdy i jistá položka na sociální pojištění a pojištění pro případ ztráty zaměstnáni.
Ptám se tedy, zda jsem „lempl, když nyní můj zaměstnavatel z důvodu zcela jistě „ekonomické“ povahy nyní ukončil výrobu a podstatě snížil počet zaměstnanců, kdy i mně zařadil na tento seznam již dále nepotřebných, jsem naopak přijal určitou nabídku, abych si místo udržel, ovšem za podstatně menší plat ?
Mzdu takovou se kterou nyní budu opravdu už jen přežívat od výplaty k výplatě a s vyhlídkou, že má věková hranice již pro jiné zaměstnavatele není perspektivní.
Ano, mohu jít jistě sám podnikat a nebo se případně nechat najmou švarcsystémem. Prošel jsem si i obdobím zaměstnání tzv. personálních agentur, pro upřesnění. Byl to ten nejhorší zážitek.
Ptám se tedy, proč jako pravicový politik neprosazujete čistě individuální přístup.
Mám odpracováno tolik a tolik, mám nárok na tohle. Nečerpal jsem nemocenské dávky, mám nárok na tohle a tohle. Nebyl jsem nezaměstnaný, potom při první ztrátě mám nárok na tohle a tohle.
Námitky na jistou sociální soldaritu klidně pomiňte. Solidárně všichni platíme spotřební daně na cigarety, alkohol a benzín. Tehdy jejich zavedení bylo takto argumentováno.
Začněte dělat politiku individuální, ať lidé pocítí, že ti, kteří do státu přispívají z něj také mohou při potřebě čerpat, ať nemají pocit, že peníze zaplacené na daních tečou nevratným kanálem do kapes určitých skupin.
Nemohu o sobě říci zda jsem levicově a nebo pravicově zaměřený. Chtěl bych, aby se v této zemi konečně začalo myslet „normálně“.
Jsem tedy „lempl“, pane senátore ?
M.A.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.