Bc. Jan Pošvář

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.04.2021 20:59:01 - pimon

bez ovlivnění, zjistit názor vlastní sociální bubliny

Jako výmluva dobrý, ale zcela nedůvěryhodné. Za Vás osobně. Jaký máte názor na cenzuru sociálních sítí?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.04.2021 14:21:29 - Bc. Jan Pošvář
Dobrý den,

To není žádná výmluva. Obrázek o tom, jakou politiku reálně Markéta zastává si můžete udělat z videí na jejím youtube kanále - https://www.youtube.com/channel/UCcf12G_5igxOSZBFSt4eEAQ

Cenzura na sociálních sítích je velký a komplexní problém. Na jednu stranu je sice srozumitelná snaha provozovatelů mít nezávadný obsah z pohledu zákona a pohledu jejich zákazníků, kteří platí za reklamu. Ale současná praxe je nepřijatelná. Neznáme algoritmy, které automaticky odstraňují obsah na sítích, neexistuje lokální podpora společností, na kterou bychom se mohli obracet, stejně tak je tragické, že není transparentní to, kdo je reálně blokován (a to i uživatelsky, např. u stránek politiků). Sociální sítě ukazují, že nedostatek transparence vede k úpadku, nespokojenosti a k touze k extrémnějším řešením, kde se už nikdo neobtěžuje přemýšlet nad nějakými následky.


S pozdravem


Jan Pošvář