Bc. Jan Pošvář

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.04.2021 13:37:14 - Lenka M.

Rozpuštění Sněmovny

Dobrý den, podle vás by měla být Sněmovna rozpuštěna, až bude vyřešena kauza Vrbětice. Mám dva dotazy. Nemyslíte, že je ještě důležitější zvládnout koronakrizi, protože zde jde o zdraví všech občanů? A druhá věc. Vy myslíte, že se kauza vyřeší v řádu dnů nebo týdnů? Já si spíš myslím, že to bude v řádu měsíců či let, což ostatně může mít pro naše vztahy fatální důsledky – třeba po podnikatele, co jsou na ruský trh navázáni, ale i třeba cestovní ruch. S úctou. Lenka

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.05.2021 12:50:09 - Bc. Jan Pošvář

Dobrý den,


Sněmovna se rozpustit může, aby byly v co nejbližším termínu uspořádány nové volby a jedinou nutnou podmínkou je, aby byl schválen a podepsán nový volební zákon. Podle nás by neměla být ale vyslovena nedůvěra vlády, protože to přímo nevede k rozpuštění Sněmovny a uspořádání nových voleb. Vyslovení nedůvěry by bylo špatným znamením spojencům v Evropské unii a NATO v době diplomatické roztržky s Ruskem.


S pozdravem


Jan Pošvář