Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.05.2021 9:29:51 - laco

Znamená toto mlčení souhlas?

1.5 2021 ukrajinští neonacisti poprvé uspořádali tzv. „Pochod vyšívanek“ v Kyjevě na počest výročí založení SS divize Haličina. V rámci pochodu byly neseny zástavy této SS divize a byla oslavována její činnost za 2. světové války. Tato SS divize, složená z Ukrajinců, spolupracovala s velením nacistického Whermachtu a po dobu své existence povraždila desetitisíce Ukrajinců. Ze strany českých médií, ale hlavně ze strany českých demokratických politických stran, včetně ČSSD, se k této události nikdo nevyjádřil, nikdo ji nekomentoval. Máme my, občané, chápat toto mlčení demokratických stran jako jejich souhlas s výše uvedenou akcí ukrajinských neonacistů a Banderovců?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.05.2021 17:00:19 - Ing. Antonín Seďa
 Výhodou každé demokracie je, že se bčané mohou ptát politiků na cokoliv a mohou vyjádřit své názory. Po pravdě řečeno, ani já jsem ve sdělovacích prostředcích nezaregistroval "Pochod vyšívanek". To, že Ukrajinci vytvořili SS divizi a bojovali na straně nacistů bylo z historického hlediska logické. Prostě využili wermacht k tomu, aby se zbavili okupace ruskou stranou. A za každé okupace či v jakémkoliv ozbojeném konfliktu umírají nevinní lidé. Mimochodem, tak jako na Ukrajině, tak také v Maďarsku, na Slovensku, v Čechách a na Moravě, v pobaltských zemích, Norsku či Finsku byly národní SS jednotky. Důvody jejich vzniku byly velmi podobné. Pokud se podíváme na histprické události vzniku NSDAP v Německu a z ní vznik nacistické strany, pak to byla podpora lidí v době velké ekonomické krize: Prostě nicionalističtí populisté ukázali prstem na vitřní i vnější nepřátele, kteří způsobili chudobu Němců. Zároveň tito populisté nabídli řešení a to bylo obrovské zbrojení a zakázky pro německý průmysl. Občané by měli být na pozoru a nepodporovat podobné politické strany či hnutí v naší zemi. Nebezpečí nacionalizace a fašizace společnosti je stále živé a stále hrozí. Já osobně odsuzuji jakoukoliv ideologii, která narušuje soutěž demokratických politických stran. A co se týče ukrajinských nacionalistů, jsou v menšině, tak jako v naší zemi či v jiných evropských zemích. Je třeba odsoudit jakékoliv projevy lidské nesnášenlivosti a xenofobie.