Jakub Janda

  • ODS
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.05.2021 9:57:28 - Valter Libor

Nemyslíte, že Hniličkovi křivdíte?

Podle mě odvedl kus práce, i když určitě udělal chyby, ale kdo je nedělá a on musel vše nastartovat. Dokonce jsem slyšel odborník, který v ČT tvrdil, že k promrhání peněz ve státních institucí dochází téměř vždy a v daleko větší míře

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.07.2021 11:54:40 - Jakub Janda
Dobrý den,
Milan Hnilička byl společně se mnou iniciátorem vzniku samostatné Národní sportovní agentury, která má za úkol podporovat sportovní činnost a vymýšlet strategii rozvoje sportu v ČR. Naše iniciativa našla ve sněmovně porozumění a byla zřízena. Za toto rozhodnutí jsem moc rád.
Vkládal jsem do pana Hniličky na začátku poměrně velká očekávání, která se však bohužel nenaplnila. Strategie žádná, podpora pro kluby nahodilá a nesystematická, večírek v Teplicích už byla jen třešnička na dortu problémům, které si v podstatě sám zapříčinil. 
Jeho nezodpovědný přístup šel také vidět během pandemie, kdy se pravidla pro finanční podporu měnila ze dne na den, alokace peněz byla navíc nedostatečná a často tak rozhodoval například čas odevzdání žádosti o dotaci. Mnoho klubů tak naprosto zbytečně zaniklo. 
Jeho slabá pozice se taktéž objevila při vládních restrikcí, kdy byl sport absolutně upozaděn a de facto nemohl nikdo sportovat. Nošení roušek při běhu nebo při jízdě na kole? Nebo zákaz trénování i pro vrcholové sportovce, které za pár měsíců čekala olympiáda? To jsou problémy, které pan Hnilička nevyřešil a nepostavil se důrazně proti takovýmto nesmyslným opatřením, která postrádala hlavu a patu.
Vkládám proto naději do nového šéfa Agentury, pana Neussera, a držím mu palce. Nemá a nebude to mít lehké.