Jakub Janda

  • ODS
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.05.2021 18:24:43 - Vojta U.

Vy byste si troufl řídit NSA?

A jak vlastně hodnotíte význam fungování agentury? Je vůbec třeba? Fungujedobře? Nemyslíte, že má málo pravomocí?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.07.2021 11:43:19 - Jakub Janda
Dobrý den,
Agentura v současné chvíli funguje pouze jako průtokový ohřívač financí do sportu. Nemá vymyšlenou strategii rozvoje sportu a dotace sportovním klubům jsou nahodilé, z dlouhodobého hlediska nepromyšlené. V tom vidím hlavní poslání a zároveň v současné chvíli problém Agentury.
Sport je v ČR dlouhodobě podfinancován. Ministerstvo financí navíc sportu vezme další peníze, jak jde vidět i na vládních škrtech, kdy se sportu vezme přibližně miliarda (15 % z celkového rozpočtu pro sport). Jak se má pak sportu pomoci, když není státem dostatečně ohodnocen?
Pravomoce jsou vesměs dostatečné, ačkoli v některých mezích by bylo vhodné je rozšířit. Důležité však je, aby konečně začala plnit své hlavní poslání, kvůli kterému byla zřízena. A to sportu pomoci koncepčně a strategicky. Ne pouze těm velkým klubům a sportům, ale rovnoměrně a spravedlivě napříč všemi sporty.
Jako místopředseda Podvýboru pro sport a předseda Úseku skoku na lyžích vím, co je pro sport v ČR důležité. Mám svou vizi, kterou chci prosadit. S tím jsem šel i do politiky a kandidoval v roce 2017 do Poslanecké sněmovny, abych pomohl sportu dostat se ze svízelné situace opět na výsluní. A rád mu pomůžu i z pozice předsedy NSA.