Jakub Janda

  • ODS
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.05.2021 11:49:00 - Bohumil Šamps

Má podle vás vůbec NSA nějaký kladný význam pro sport?

Nebylo by lepší, kdybychom měli ministra pro sport? Nebo je podle vás oboje zbytečné?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.07.2021 11:22:38 - Jakub Janda
Dobrý den,
Národní sportovní agentura nebyla vytvořena za účelem průtokového ohřívání financí do sportovních klubů. Agentura je tady primárně od toho, aby určovala strategický rozvoj sportovní politiky České republiky, který však od Agentury bohužel stále postrádám. 
Sport si zaslouží důstojnou reprezentaci v politice. Jistě, víc by se hodila pozice ministra sportu, jak je tomu například v sousedních zemích (Polsko, Rakousko). Pokud se do budoucna podaří najít v politice konsensus a vznikne tak ministerstvo sportu, bude to pro český sport a českou reprezentaci ve světě ještě lepší.
Musíme však pracovat s tím, co zatím máme, a tím je Agentura. Sama o sobě má vcelku velké pravomoci, které však ani po roce fungování nenaplňuje. Naopak je i kvůli kauz bývalého předsedy Hniličky často shazována, což považuji za nešťastné. 
Považuji proto za nutné, aby Agentura vypracovala jasnou koncepci podpory sportu v horizontu krátkodobém, střednědobém i dlouhodobém, ať víme, kam bude směřována podpora státu v té či oné míře, a hlavně, ať je taková podpora předvídatelná a důstojná.