Jakub Janda

  • ODS
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.06.2021 17:02:57 - mochito

Pořád věříte, že koalice s Topkou, byl dobrý nápad?

Ještě před kauzou Feri jste pro ni byly jen výtahem do Sněmovny. Teď se ale váš společný výtah určitě zastavil nebo spíš sjel do nižšího patra a pochybuji, že pojede výš. Myslím, že samostatně byste byli silnější, protože mi programově neštimuluje ani spojení ODS a Lidovci, kteří by se také podle průzkumů do sněmovny bez vás nedostali. Proč jim pomáháte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.07.2021 11:07:57 - Jakub Janda
 Dobrý den,
Dominik Feri rezignoval na svůj poslanecký mandát a vzdal se též místa na kandidátní listině do letošních sněmovních voleb. Jak se říká, u politika platí presumpce viny, pan Feri však z politiky odešel a je nutné na něj hledět jako na svrchovaného občana ČR, který nebyl ani obžalován, ani obviněn.
Ovšem k věci. Dle posledních průzkumů jde vidět, že Piráti se Starosty ze svých přibližně 30 procent oslabují, naopak naše koalice Spolu stále roste. Červnový průzkum Kantaru nám připisuje 23,5 % a pouze půl procentního bodu (což je do jisté míry také statistická odchylka) nám schází na Piráty a Starosty. Věřím proto, že letní a zářijovou kampaní se nám podaří přesvědčit další naše potenciální voliče a v říjnu budeme skládat vládu v čele s Petrem Fialou!
Navíc, Imperialiho kvóta je neúprosná. Pomáhá možná ještě více než D'Hondt větším subjektům a hraje se tak o každou desetinu procenta navíc. Proto je Spolu dobrým projektem, který, věřím, bude v říjnových volbách úspěšný.