Ing. Aleš Juchelka

  • ANO 2011
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.06.2021 13:51:29 - guffi

Důchodci

Určitě si zaslouží vyšší důchody, to je ale dlouhodobý problém, který ani vaše vláda za 8 let nevyřešila, což je tristní!!! Ale co nechápu, proč důchodce stále podplácíte? Rouškovné, teď peníze navíc k důchodům. Myslíte, že ostatní si žádné takové bonusy nezaslouží? Vždyť třeba mzda je u nás i přes její zvýšení hrozně nízká. Kvůli pandemii se ocitá na dně řada lidí. Proč nepomáháte i jim?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.09.2021 18:17:43 - Ing. Aleš Juchelka
 Dobrý den,děkuji za Váš dotaz. Společnost se skládá ze stupínků celých generací, patří do ni bezesporu jak děti, tak i senioři, jak střední třída, tak i lidé velmi bohatí, jak nemocní, tak i ti, kteří jsou závislí na pomoci druhých a státu. Nevím, zda se dá říci o podpoře seniorů, že jde o podplácení, ale rozumím tomu, že to tak může skrze mediální pohled na věc vypadat. Byl byste nám ale křivdil, kdybyste tvrdil, že jinam podporu nesměřujeme. Když zmiňujete rouškovné, pak tedy dovolte, abych zmínil, že jsme např. do škol zajistili testy zdarma (nekomentuji obecně testování žáků ve školách, teď jdu jen po penězích, o kterých píšete i Vy). Sám jsem prosadil pro rodiny, kde čekají druhé a další dítě, aby jim byla doplacena rodičovská, aby nepřišly o peníze jen proto, že se jim narodilo další dítě. Aktivně jsem podpořil navýšení odměn pěstounů, postaral jsem se o zásadní zlepšení podmínek pro osoby pečující o hendikepované. Víte, nejde být všude a všeho, starostí a problémů máme mnoho. Snažím se dělat, co mohu. Rád bych vzhledem k pandemii připomenul, že zatímco rouškovné získali senioři, pak kompenzace a např. i odpuštění pojistného podnikatelé a živnostníci, to byl též vládní krok. 
Přeji všechno dobré,AJ