prof. MUDr. Věra Adámková, CSc.

  • BPP
  • Hlavní město Praha
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.07.2021 14:10:11 - Koblížek P.

Proč zase strašíte ze zpřísňováním?

Proč se řídíte počtem nakažených a ne tím, jaký je stav v nemocnicích? Různé viry a pandemie tu byly a budou. Ostatně každý rok tu máme chřipku. Kvůli tomu se ale nemusí omezovat život všech. To je podle mě na místě tehdy, když je hodně vážně nakažených a hrozí kolaps zdravotnictví. Takhle je to podle mě zbytečné strašení a šikana. Co vy na to?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.08.2021 20:15:59 - prof. MUDr. Věra Adámková, CSc.
 Vážený  pane Koblížku,  nevím, zda  patří dotaz mne. Píšete...řídíte se počtem nakažených.... Výbor  pro zdravotnictví nemá žádnou  pravomoc vydávat exekutivní doporučení, či nařízení, takže také nic takového nedělá.Máte plnou  pravdu, že různé viry a pandemie tu byly a budou, Podle  našich znalostí (požadujeme  je od Ministerstva  zdravotnictví  pravidelně) byla opatření vyhlašována tak,  aby byla zajištěna akutní  a  intenzivní  péče  pro pacienty, kteří ji potřebovali. V protiepidemických hygienických opatřeních šlo právě  o to ,aby byla péče  poskytnuta bez kolapsu zdravotnických zařízení  všem potřebným, což se  v  některých jiných státech nepodařilo tak zcela zajistit. Jakákoli zbytečná opatření by byla jistě nepatřičná.