Ing. Aleš Juchelka

  • ANO 2011
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.08.2021 10:39:37 - občanzDomažlic

Zajímalo by mě, co jste udělali pro budoucí generace?

Třeba pro generace dnešních 30-40? Jaké mají oni jistoty? Bude vůbec na důchody? Slibovali jste reformu, kterou jste nepředložili a nyní před vobami jen populisticky navyšujete vybraným skupinám mzdy a důchody. Proč bych vás ale měl volit? A je to vůbec rozumné vás volit, když se snažím hledět na budoucnost, což mi u vás chybí.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.09.2021 22:13:14 - Ing. Aleš Juchelka
 Dobrý den, vážený pane, koho budete volit je zcela na Vás. Já za Váš dotaz děkuji. Jedinou jistotou našich životů je smrt, pokud bych se na to měl podívat globálně. Ale vážně: víte, patřím do generace, o které píšete, také. Není mi lhostejné, co nás čeká. Ale za svůj život beru plnou odpovědnost. Jako politik se pak snažím o maximum možného (a nevládneme, prosím, sami), aby si lidé nemuseli otázky po budoucnosti pokládat se strachem. Pravdou ale zůstává, že současný důchodový systém je neudržitelný a nutnost změny naléhavá. Mou prioritou jsou rodiny, sociální otázky a starost o hendikepované občany. V tom se cítím dobře orientovaný a v tom se snažím právě i lidem 30+ zásadně pomáhat. Když jezdím mezi voliče, vždy říkám, že mít děti je sociální jistotou, a tak se také při své politické práci snažím, aby rodiny děti mít chtěly, mohly a cítily se podpořeny. V tom jsem udělal docela kus práce, i když mí kritikové oprávněně mohou namítnout, že ne dost. Snad to příště posunu ještě dále. 
Volit byste měl ty, kteří sdílí Vaše priority. Pokud jsou to důchody, pak jen pozor na to, aby to nebyly strany, které slibují hodně na úkor právě naší generace. Myslím, že hnutí ANO je dlouhodobě nastaveno pozitivně směrem k efektivní změně koncepce a důchodové reformě. 
Přeji mnoho dobrého,s pozdravemAleš Juchelka