Jakub Janda

  • ODS
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.10.2021 14:10:13 - Fojtek

Proč bych vás měl volit, když mi vadí váš koaliční partner?

Nevím ani, koho jiného, protože jedinou alternativou je pro mě zase koalice, takže si opravdu pohrávám s myšlenkou k volbám poprvé v životě vůbec nejít

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.10.2021 19:35:10 - Jakub Janda
 Náš volební systém je poměrný, takže koalice jsou jeho součástí. Pro někoho bohudík, pro jiného bohužel. Tak to ale je. Recept je na to jediný. Čím silnější mandát dáte preferovanému uskupení, tím silnější bude jeho hlas ve volbách, zvlášť pokud se dostane do vlády. Koaliční vlády tu máme už od počátku 90. let a je těžko představitelné, že by některá ze stran dokázala získat nadpoloviční většinu mandátů a vládnout sama.
Nejít k volbám je samozřejmě jedna z voleb projevu svého politického stanoviska. Za sebe bych samozřejmě doporučil ODS, respektive koalici Spolu. Ale každopádně - každý hlas se počítá, byť je to je "jen" jeden hlas. To není jen slogan, tak to je. A i tím, že někdo nevolí, tak vlastně nepřímo rozhoduje, neboť to ovlivňuje výsledek ostatních... Svět není ideální, což platí i o politice. Nicméně jsem přesvědčený o tom, k volbám je pořád lepší jít, než zůstat doma.