Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.10.2021 15:08:24 - laco

Green deal

Jak hodnotíte "zelený úděl" prosazovaný Evropskou unií ve vztahu k jeho dopadu na řadového pracujícího člověka.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.10.2021 15:34:02 - Ing. Antonín Seďa
Rozlišil bych Green Deal a ochranu životního prostředí. Tak, jak je řešena ochrana životního prostředí Evropskou komisí a Evropskou unií, je namířena špatným směrem a dokonce proti pracujícím občanům. Nejen výše emisních povolenek a jejich obchodování na burze, ale zejména "vypnutí" uhelných elektráren a jádra bez adekvátní náhrady, nahrazování spalovacích motorů elektromobily či sázka pouze na obnovitelné zdroje výroby elektrické energie, jsou cestou do pekla. Češi a další země by se měli proti tomuto Green Dealu postavit svojí narodní energetickou politikou. Což se mimochodem již dnes ukazuje na skokovém růstu cen energií, benzínu a nafty, což bude znamenat nejen další zvýšení inflace, zvýšení cen potravin a dalšího zboží, ale zejména zvýšení nákladů na bydlení. Politici by neměli zavírat před těmito problémy oči a měli by jednat. Mimochodem to vše začalo solárním boomem a solárním tunelem, vysokým zdaněbím energií či obchodování s energiemi na zahrabičních burzách. Řšením je podle mého názoru národní energetický mix, dojednání cen plynu a ropy se zahrabičními dodavateli, zvýšením zásob plynu a ropy a deprivatizace dodavatelů energií, například polostátní firmy ČEZ.
Co se týče opravdové ochrany životního prostředí, pak národní plán by měl zahrnovat ochranu půdy, lesů a vodních toků. Zde je třeba deprivatizovat vodní hospodářství a zejména dodávky pitné vody by měly být řízeny veřejnými korporcemi respektive obcemi či státem.