PhDr. Michael Rataj, Ph.D.

  • STAN
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.10.2021 15:08:17 - Morávek

Vyšachování pirátů

Podle mě si vykroužkování Pirátů moc berete. Za mě si za to mohou sami svojí politikou a nebýt vás, skončili by podle mě dost podobně. Proč myslíte, že je to vaše odpovědnost nebo se podle toho minimálně nyní chováte? A není škoda, že jste nekandidovali sami, evidentně byste uspěli, což by pro stranu bylo dobré, takhle oficiálně nejde o výsledek STAN, ale koalice, byť realita je jiná

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Protiva

Odpověď

10.02.2023 16:54:28 - PhDr. Michael Rataj, Ph.D.
 Na tento poněkud "zasmrádlý" dotaz mohu nyní alespoň odpovědět s určitým nadhledem a odstupem. Úspěch STAN v posledních parlamentních volbách byl naprosto nečekaný a rozhodně bychom si na našich 33 mandátů nesáhli, kdybychom kandidovali samostatně. Jednak nikdo nemohl předpokládat, že hnutí ANO v čele s A. Babišem spustí takové hnojomety se zacílením na Piráty, jednak by bez této skutečnosti nevznikly iniciativy "chvilkařů" na podporu kroužkování starostů a zejména žen, které měly za cíl předložit liberálním voličům adekvátní substituci v podobě kandidátů STAN. Což se povedlo, voliči koalice PirStan, ač destrukční kampaní proti Pirátům otráveni, na podporu nerezignovali, a pouze ji přenesli na kandidáty STAN.