JUDr. Ing. Zdeněk Hraba, Ph.D.

  • Benešov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.10.2021 16:19:01 - májka

Koalice s Piráty

Líbí se mi, že jste upřímný a snad jako jediný ze strany realista. Piráti si vyskakují, i když tomu jejich volební výsledek vůbec neodpovídá. Zajímalo by mě, zda se vůbec vedení ptalo, zda chce většina členů do paktu s Piráty? Myslím, že jste konečně mohli uspět jako samostatná strana a ne, že každé volby kandidujete s někým jiným. Takto se silnou stranou nikdy nestanete. Souhlasíte? A vám vlastně vadí Piráti nebo to, že je strana s někým v koalici?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.10.2021 13:55:25 - JUDr. Ing. Zdeněk Hraba, Ph.D.
Dobrý den, uzavření předvolební koalice s Pirátskou stranou bylo projednáno jak na předsednictvu, tak na celostátním výboru hnutí STAN. Koalice byla jednou z možností, kterou většina v těchto orgánech schválila. Je samozřejmě otázkou, zda pozdější vývoj neukázal jestli to bylo vlastně dobré rozhodnutí. Co se týká povolebního vývoje, tak si myslím, že to jak voliči rozhodli, by mělo být zásadním korektivem pro dosavadní parametry spolupráce. A nemusí se jednat o jednostrannou záležitost. Uznat prohru a přejednat stávající koaliční smlouvu patří, podle mého názoru, k dobrým politickým mravům. Zdravím Vás. Zdeněk Hraba