Mgr. Libor Michálek, MPA

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.10.2012 2:18:01 - Martin44

pár dotazů pro pana Michálka, solární panely, Nečas atd

Dobrý den pane Michálku,
gratuluji ke zvolení, je vidět že tento národ dává najevo že ještě neni definitivně odepsaný,
chtěl bych se zeptat na pár věcí - nyní máte zákonnou iniciativu - jaké návrhy, či zákony budou mezi prvními co hodláte předložit ?

Chtěl bych se zeptat také na kandidaturu - když jsem viděl že kandidujete, tak jsem si myslel že budete za VV, tak se chci zeptat proč jste za ně nekandidoval, byl to záměr, anebo jen Piráti Vám navrhli spoúčast dřív než jiné strany (navíc jste vlastně nestraník) ?

Dál bych se chtěl zeptat na některé věci co budete chtít dělat v prvních měsících ve funkci - co např radikální návrh pana Okamuru - majetková přiznání (nepřesný název) - jste pro a ev. připojíte se k návrhu (např společným vypracováním) ?

řekl bych že majetková přiznání tu velmi moc chybí, už Zeman je kdysi předkládal tuším asi 3x a neuspěl, zlodějům by tento zákon mohl již 12 let znepřijemňovat život, ale pořád nic . . myslím si že byste měl zákon předložit i v případě že bude jasné že jej Parlametn neschválí a předkládat to při každé schůzi komory, dokud nebude schválený

pak mne zajímají solární panely - sami na paneláku nemáme, ale uvažujeme o nich, ERÚ vypstil informaci o tom že tzv. výkup (resp. cena) se výrazně sníží, čili lidem se jejich pořázení nevyplatí, myslím si že to by byla rána pod pás, naopak malí provozovatelé by se měli podporovat, jako je to běžné v severských zemích nebo Švýcarsku, naopak velkým provozovatelům by to stát měl přiškrtit, né obráceně, nedovedu si představit nic lepšího než kdyby v celé Praze měli občané na střechách solární panel, na každém domě jeden, netopili by nikdy v kamnech (a pořád je v Praze hodně domácností co to praktikují) a v zimních měsících díky tomu mít mnohem čistší vzduch než tomu je dosud, solární panely a větrné elektrárny by měli být stát jednoznačně podporovány jako obnovitelný zdroj
(mám ny mysli především drobné malé majitele né velkopodnikatele kteří by s tim obchodovali ve velkém, jako se to děje dodnes díky Bursíkovi)

dál bych se chtěl zepat na Nečase, koukám že se jim nevyplatilo že vám nevrátili místo na fondu živ. prtostředí, o které jste usiloval, což od vlády která sama o sobě řiká že je (údajně) protikorupční je vlastně výsměch - každý PR přece ví že takový premiér a taková vlády musí okamžitě zajistit co nejrychlejší navrácení pracovní pozice dotyčnému úředníkovi, aby byl klid,
to jak to dopadlo jenom ukazuje na snížený mozkový potenciál některých politiků (nebo spíš většiny) . . .

nyní ale k osobě Petra Nečase, tento člověk se přímo podílel na zametení Vaší kauzy,tím že odmítl zapojit BIS a ještě z průšvihu vytáhl své kamarády (Drobil) a informoval je, to je zneužití pravomoci veřejného činitele, proto se ptám jestli budete iniciovat nějakou zvlášní komisi co by toto jeho jednání prošetřila, podle mě byste to měl udělat, možná na něj podat i trestní oznámení,
další věc je že tento člověk = P. Nečas, vás během kauzy a po jejím skončení několikrát v televizi osočil z neschopnosti (sám jsem viděl asi 5 - 6 takových situacích v průběhu roků 2011 a 2012 v několika pořadech na ČT 24)
- což dokazuje že jeho úmysly byly jednoznačně vedeny s cílem zachránit p. Drobila a Vás se zbavit abyste jim nepřekážel,
nestranný premiér by si nikdy na ČT24 v komentářich v Vaší kauze nedovolil říct že jste neschopný,

podle názoru mého a pár kamarádů tím P. Nečas se dopustil nactiutrhání a Vy byste na něj mohl podat občanskoprávní žalobu pro pomluvu a požadovat nějaké odškodné a omluvu
(tj. jako za to jeho vyjádření o ,,neschopném úředníkovi" co dává pořád médiím)
u soudu byste mohl předložit např. výsledky Vaší práce které jednoznačně si myslím že hovoří ve váš prospěch, nejen ze státního fondu živ. prostředí ale i z ostatních míst kde jste působil, navíc vás P. Nečas intrikami připravili o zaměstníní ve státní správě, náhradu platu byste měl rovněž požadovat, když né trestním oznámením, tak občanskoprávní žalobou na Petra Nečase, proto se ptám - budete na něj něco podávat, nebo o tom alespoň uvažujete ?
A co se týká vývoje již proběhnuté a nyní odložené té Vaší kauzy - budete tam podávat nějaký rozpor ? Je tam ještě naděje že byste se to mohlo vyxšetřit a že by konkrétní lidi (Drobil) mohli jít do vězení ? Něco mi řiká že je to hlavně o lidech na státních zastupitelstvích, nechcete jít podat nové trestní oznámení na Drobila + Knetiga znova přímo na státní zastupitelství kde pracuje paní Bradáčová ? Myslím si že ona by jednoznačně nic nezametla a podala obžalobu pro korupci k soudu (tak jak to měla policie v úmyslu), případně je nějaká naděje že by stávající spis se mohl dostat na její stůl ?

S pozdravem Martin

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.09.2013 15:26:18 - Mgr. Libor Michálek, MPA
 Vážený Martine,
dodatečně Vám děkuji za gratulaci a úvodem se omlouvám za značené prodlení s odpovědí. 
Jako první jsem předložil návrh zákona o ochraně oznamovatelů a dále plánuji předložit zákon o regulaci lobbingu a novelu zákona o svobodném přístupu k informacím.
S podporou KDU, SZ a ČPS jsem kandidoval z důvodu, že se tyto strany nepodílely na předchozí vládě tzv. rozpočtové odpovědnosti a bylo s nimi dosaženo i programové shody na 12 bodech mých priorit.   
Pan Okamura zatím nepředložil návrh zákona o majetkových přiznáních. Vzhledem k možné složitosti právní normy bude vhodnější pokud bude projednána v Poslanecké sněmovně. Jsem nicméně ochoten ji podpořit.
Problematice podpory obnovitelných zdrojů energie konstatuji že jsem jako jediný nehlasoval pro vládní návrh a to z důvodu, které jsem blíže v médiích vysvětloval.
K otázkám týkajících se pana Nečase se již asi není potřeba vyjadřovat.
V trestních kauzách pana Drobila a Knetiga nejsem aktivně legitimovaný k podávání opravných prostředků.
Děkuji za Vaše dotazy
S pozdravemLibor Michálek