Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.12.2021 21:05:48 - laco

Stát si za svým

Novým předsedou ČSSD byl na sjezdu delegáty zvolen Michal Šmarda. Ve svém mediálním předvolebním vystoupení označil pět bodů, kterým se chce v nejbližším období věnovat: 1. odvrátit hrozící bankrot strany; 2. přípravu na komunální volby; 3. provedení reformy strany; 4. dát šanci novým tvářím; 5. obnovení života ČSSD v regionech. Pro člověka celkem pochopitelné. Zároveň Michal Šmarda prohlásil, že "chce znovu vidět ČSSD, která si stojí za svým". Přiznám se, že jsem dlouho přemýšlel nad tím, co znamená výraz "ČSSD, která si stojí za svým". Nějak jsem nepochopil. Co dle Vás, dlouholetého člena ČSSD, mají tato slova pro členy ČSSD, ale i pro ostatní občany, znamenat.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.12.2021 15:18:59 - Ing. Antonín Seďa
 Já to chápu tak, že ČSSD má prosazovat svůj volební program ve prospěch těch, jejichž oprávněné zájmy hájí. Pokud dojde k politickému kompromisu, pak je třeba tento kompromis vysvětlit občanům a rozhodně by tento kompromis neměl být opakem toho, co ČSSD dlouhodobě prosazuje. To za prvé. A za druhé, pokud sociální demokracie řekne, že přes něco nejede vlak či si naství červenou linii své podpory, pak by měla na svých postojích a na svých slovech trvat. Pro mne osobně je také třeba se zabývat skutečnými problémy , které občany trápí a ne zástupnými problémy, které mají odvádět pozornost široké veřejnosti. Uvedu dva příklady. Ten první je boj proti kouření a ten druhý gendrová politika. To jsou sice také politická témata, ale nikoliv ta podstatná, pro která je třeba politicky "umírat" na barikádách.