Jan Kuchař

  • STAN
  • Karlovarský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.01.2022 11:19:51 - David Fetrle

Přijde vám to normální a hlavně fér vůči idem?

Řekněte mi, kdo si může v práci dovolit na půl roku odcestovat a brát za to mzdu? A druhá věc, to si všichni poslanci za STAN myslí, že jejich jedinou prací je hlasování ve Sněmovně, na které se údajně Váš kolega dostaví (aby ne, když mu letenky zaplatíme)? Dosud jsem myslel, že je to jen špička ledovce, že pracujete i mimo schůze Sněmovny, ale evidentně ne. Opravdu jste mě jako strana naštvali a hlavně zklamali, protože jsem si nevšiml, že by s tím, že Farský nebude půl roku v ČR, ale mandát si ponechá, měl někdo z Vás problém. Nebo se pletu? Jak třeba vy vnímáte práci poslance?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

švejk luční

Odpověď

14.01.2022 18:01:47 - Jan Kuchař

Dobrý den Davide,

děkuji Vám za Váš dotaz. Samozřejmě máte pravdu. Práce poslance skutečně není jen o sezení a hlasování na schůzích. Uvědomuji si, že komunikačně se tato záležitost příliš nepovedla a že to může v mnoha lidech vzbuzovat spoustu emocí.

Já na tom vnímám především dvě roviny. Začněme tou poslaneckou a regionální.

Jan Farský kontakt s hnutím Starostů, Sněmovnou, ani regionem nepřeruší. Na klíčová jednání se dostaví a dál bude sledovat a pracovat na svých zásadních tématech, kterými jsou insolvence a exekuce.

V regionu to bude tak, že jako vždy i nadále bude v poslanecké pondělky v regionální kanceláři v Semilech asistent pana Farského, který bude vyřizovat regionální agendu a pan Farský bude nadále k dispozici na emailu/online. V kraji máme i dalšího poslance - Jana Berkiho, takže se občané liberecka budou mít na koho obracet i fyzicky.

Druhá rovina je myslím neméně podstatná. K tomu výše popsanému vnímám i přínosy, které jeho stáž přinese. Pokud chceme smysluplně ovlivňovat další podobu Evropské unie, je zapotřebí přistupovat k těmhle otázkám s vizemi a porozuměním, což je myslím přesně to, co lze podobnou stáží získat. A je na panu Farském, aby přesvědčil voliče, že těch několik měsíců zahraniční zkušenosti dokáže přetavit ve prospěch celé země.

PS: jsem naprosto přesvědčen, že i s tímhle „výpadkem“ bude mít nakonec JF lepší docházku než mnoho jiných poslanců, kteří žádnou vědeckou práci nedělají (třeba pan poslanec Babiš, který má už teď pouze 50% účast…)