prof. MUDr. Věra Adámková, CSc.

  • BPP
  • Hlavní město Praha
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.02.2022 11:31:44 - soňika

Jste pro zrušení povinnosti nosit roušky?

Třeba ve zdravotnictví je chápu, ale jinak jsou podle mě zbytečné. Stejně už je spousta lidí nenosí nebo jen ,,na oko". Nebo vy v nošení jako lékařka vidíte pozitivní efekt?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.02.2022 16:23:00 - prof. MUDr. Věra Adámková, CSc.
Bariérová ochrana  dýchacích  cest ( tedy  rouška, ...) je  staletími prověřená  prevence přenosu nákaz, které se šíří kapénkovou nákazou, Podíváte-li  se  na současný  svět, tak státy, které se již s  koronavirovými infekcemi setkaly (příkladně  Blízký i Dálný Východ) jsou  v ochraně dýchacích cest aktivní a jejich obyvatelé  je nosí zcela  dobrovolně (příkladně hromadné dopravní  prostředky..). Jinak stále platí staré pravidlo , že nejlépe nemocem předcházet. Podle mne nemohou je velmi otazné jejich plošné zavedení do kolektivů malých dětí ( nízké  ročníky základních škol). Nošení  roušky (respirátoru) "na oko" je krátkozraké, protože  je neúčinné. Opatření  mají  dávat smysl.