Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.02.2022 9:43:45 - kopalista1

Dotaz na dění na Ukrajině

Dobrý den. Myslím, že se SPD vyjádřila k posledním událostem na Ukrajině až příliš diplomaticky. Nemyslíte si, že Ukrajinu do tohoto stavu dostala pučistická vláda ovládaná USA, která po dobu 8 let nedodržovala minské dohody a nechtěla jednat s vedením DLR a LLR ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Gary, Jana Grundová, Borůvka46, Tom Marný

Odpověď

26.02.2022 9:09:26 - Ing. Radovan Vích
Dobrý den,
minské dohody nebyly dodržovány oboustranně a dlouhodobě. Nebyly vzaty v úvahu připomínky RF ohledně jejich plnění a naopak UKR začala hovořit o rozmístění jaderných zbraní na svém území a také o skutečnosti, že by chtěla pozvánku do NATO. RF již také není tím světovým hegemonem, kterým bývala, protože štafetu přebrala Čína. Kažpopádně to, co provedl Putin je za hranou. SPD podporuje deeskalaci konfliktu a mírová jednání a v tomto jsme se vyjádřili poměrně jasně. Je potřeba zajistit bezpečnost našich občanů a obranu České republiky a současná vláda by k tomu měla aktivně přispět.
Hezký den