Vojtěch Mišičák

Solidarita, ekologie, demokratický socialismus!
  • Levice
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.03.2022 11:24:26 - democrat

situace na Ukrajině

Vážený pane Mišičáku,

v souvislosti s probíhající ukrajinskou krizí bych se Vás rád dotázal na několik věcí. Především, vnímáte postoj Vaší strany, popř. české levice k této situaci jako jednotný? I přesto, že např. poslanec Ondráček má zřejmě více proruský postoj, za který ho teď vyšetřuje policie. Je i přes tyto výjimky ksčm jednotná ve svém postoji ke krizi a jejímu řešení? Má druhá otázka navazuje hned na předchozí větu. Předsedkyně Konečná se v debatě v neděli na cnn prima news vyjádřila, že nepodporuje dodávky zbraní na Ukrajinu a vyzbrojování Ukrajinců. Souhlasíte s tímto názorem i přesto, že pokud by se tak nedělo, už by ruská armáda pravděpodobně Ukrajinu obsadila? Případně by dobyla rozsáhlejší území a utrpěla nižší ztráty než doposud. Jaké řešení této krize byste viděl jako nejvhodnější? Dále se chci zeptat, jak hodnotíte požadavky V. Putina na uznání anexe Krymu, demilitarizaci Ukrajiny a příslib, že nikdy nevstoupí do NATO. Jsou to od něj podle Vás legitimní požadavky?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.06.2022 21:31:15 - Vojtěch Mišičák
Dobrý den,

Určitě ve straně, která má desetitisíce členů, nebude mít každý naprosto stejný názor. No a pojem "česká levice" je tak široký pojem, že od začátku až po konec obsahu toho pojmu dohlédne málokdo. O povaze současného režimu vypovídá dostatečně to, že je někdo pro svůj postoj vyšetřován represivní složkou státu. Souhlasím s předsedkyní naší strany. Jsem pro všechny kroky, které válku ukončí, ale dodávky zbraní jedním z těchto kroků jistě nebudou. vhodnou cestou bude jistě cesta diplomatická, ale kdybych znal přesnou cestu, zřejmě bych byl kandidátem na Nobelovu cenu míru. Co se týče Krymu, tam nějak rozhodli jeho občané. U ostatních dvou požadavků jde o vměšování se do interních záležitostí cizího státu. Tedy je za legitimní nepovažuji.

S pozdravem, 

Vojtěch Mišičák