Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.04.2022 16:55:00 - Princ

Pořád čtu, jak jsem byli před rokem 89 soběstační

Ale když to vezmu z druhé strany, nemohli jsme na tom být dnes lépe, nebýt kolektivizace v zemědělství? Přeci jen nejlépe jsme na tom byli ještě před válkou a před tím, než přišli komunisté a sametová revoluce.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

laskra, Venda3, orm, Dahlie

Odpověď

12.04.2022 11:48:49 - Ing. Kateřina Konečná
Moc Vás zdravím,
pokud mluvíme o období tzv. První republiky, tak jsme na tom rozhodně nebyli “nejlépe”. 
Bylo to období obrovských sociálních rozdílů, kde na jedné straně existovaly luxusní sídla bankéřů a agrárníků a na druhé obrovské chudinské čtvrti, nikoli nepodobné současným slumům zemí třetího světa. Bylo to také období vyhrocených střetů mezi dělníky volajícími po lepších pracovních podmínkách a československou buržoazií. Historické události nevisí ve vzduchoprázdnu. Německá okupace, Benešovo poválečné znároďnování i kolektivizace v zemědělství za vlády KSČ měly své příčiny i důsledky. Dnes lze jen těžko hodnotit, co by bylo, kdyby...

Každopádně KSČM jako jediná politická strana za 32 let své existence hovoří o nutnosti budovat soběstačnost. Pokud možno v co nejvíce odvětvích. Jak chybná byla cesta opuštění tohoto trendu z předlistopadových dob ukázala nejen pandemie covid-19, ale zejména stávající geopolitická situace. Pokud bychom byli nezávislí na zahraničních dodávkách, mohla by naše země mnohem lépe vzdorovat například brutálnímu růstu cen. 
S přáním hezkých dnů 
Kateřina Konečná