JUDr. Ing. Zdeněk Hraba, Ph.D.

  • Benešov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.05.2022 12:20:58 - Labuť

prezident

Dobrý den, děkuji za odpověď. Mě se na vás líbí, že jste upřímný, což se pozná i podle toho, že otevřeně říkáte své názory. Co se týká mého dotazu. Z části jste mi dal zapravdu a tak se ptám, zda nemyslíte, že takové výzvy, které jen rozvíří vody, naší společnosti spíše neškodí a Senátu obzvlášť? S odovědí si dávám na čas, protože jsem se chtěl hlavně zeptat, na čem jste se tedy nakonec usnesly? PS: Máte vy sám nyní nějakého favorita na budoucího prezidenta? Děkuji. Labuť (to je mé příjmení)

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.05.2022 13:55:06 - JUDr. Ing. Zdeněk Hraba, Ph.D.

Vážený pane Labuti,
souhlasím s Vámi, že s výzvami Senátu by se mělo šetřit. Neříkám, že by neměly být vůbec, protože si dokážu představit nějakou extrémní situaci, kdy by asi byla namístě. Nesouhlas s prezidentem, ale tím důvodem pro mě určitě není.
K dotazu na závěry jednání o kauze Lány musím podtrhnout, že se Komise pro Ústavu usnesla, že pan prezident odůvodněním milosti v kauze Lány překročil limity obecně vnímané spravedlnosti a důvěry v právní stát, ale zároveň to není dostačujícím důvodem pro podání ústavní žaloby proti panu prezidentovi.
Na Váš dotaz stran prezidentských kandidátů musím odpovědět, že zatím se u všech známých jmen jedná jen o záměr, protože ani jeden ještě nemá povinný počet podpisů k nominaci, ale myslím si, že prezidentem nakonec bude ještě někdo jiný, kdo se zatím ke kandidatuře nepřihlásil.
Zdravím Vás.
Zdeněk Hraba