JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.11.2012 14:22:36 - Rachell

ČSSD vždy podporovala a bude podporovat otevřenou a transparentní kontrolu stran

V souvislosti s návrhem zákona o financování politických stran, podporují LIDEM, TOP 09 a VV nezávislý úřad, ODS, ČSSD a KSČM však se vznikem nového úřadu nesouhlasí. Proč? Podle Peake ale bez možnosti vést správní řízení a udělovat sankce úřadem budou nová pravidla bezzubá. Co je na tom pravdy? To nemůže pravomoci nově vzniklého úřadu převzít některý ze stávajících úřadů?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.02.2013 9:19:50 - JUDr. Michal Hašek
ČSSD vždy podporovala a bude podporovat otevřenou a transparentní kontrolu politických stran. Souhlasím, že současná legislativa zaslouží úpravy a doplnění, aby se efektivita kontrolní činnosti ještě zvýšila. Rozhodně si ale nemyslím, že by kvalitní a důsledná kontrola politických stran byla podmíněna vznikem nového úřadu a nových úřednických míst. Dle mého osobního názoru plně postačují stávající instituce, kterým lze v případě potřeby upravit náplň jejich činnosti a potřebnou legislativu. Osobně jsem ale přesvědčen, že paní vicepremiérka Peake hledá jen další teplá místečka pro své stranické kolegy, jako v případě nominace jejího asistenta do dozorčí rady Budějovického Budvaru n. p.  Nicméně toto by neměl být důvod pro zřizování nových vládních institucí, zvláště pak v případě vlády "rozpočtové odpovědnosti", jak o ní paní Peake a premiér Nečas tak rádi hovoří.