Jan Kuchař

  • STAN
  • Karlovarský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.05.2022 13:50:34 - Družice

Proč musíme o příspěvek na děti žádat?

Vždyť přeci stát ví, kdo kolik vydělá nebo proč se podávají daňová přiznání? Nestačilo by třeba, aby dotyčný někde na internetu klikl na možnost získat? Pořád se mluví o zjednodušení systému a digitalizaci, ale pořád je vše strašně komplikované. Kdy se to změní? Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

suva

Odpověď

03.12.2022 17:21:49 - Jan Kuchař
 Dobrý den a děkuji za váš dotaz. já sám z pomalého postupu digitalizace ve státní správě nemám radost, stejně tak z opakovaného dokládaní informací, které stát už má. Přes spoustu snahy a obrovské množství práce se ukazuje, že prorazit zažité postupy v byrokracii je opravdu běh na dlouho trať. Nechci se vymlouvat na předchozí vlády, jak se to tak obvykle dělá, faktem ale je, že český stát v propojenosti zaostává a pro své občany je stále spletitou džunglí. Bohužel ale už taky vím, že zavést reálné změny je fakt těžké, dokonce i když máte exekutivní pravomoc a "vládu" nad úřady. Na konkrétní propojení úřadů v tomhle ohledu bohužel neexistuje platforma, na které by se tyto informace předávaly. 
Věřím ale, že se nám to vytrvalou snahou o evoluci nakonec povede změnit.