Mgr. Karel Krejza

  • ODS
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.05.2022 10:54:04 - Princ

Uprchlická krize

Na začátku války, kdy k nám začali přicházet uprchlíci, jste tvrdili, jak máte zvládnutou evidenci, jak jste v tomto nejlepší v EU. Jestli to je pravda, tak kde je chyba? Jak je možné, že nemáte, což říká sám ministr vnitra, přehled o tom, kolik je tu uprchlíků, kde se nachází, zda pracují, co je s jejich dětmi? A druhá věc, jak vysvětlíte situaci v Praze, kde uprchlíci spí na ulici? Já mám dojem, že uprchlickou krizi nezvládáte řešit, a to nemluvím o tom, že roste nespokojenost s vaší politikou i doma.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Venda3, Severočeši.cz

Odpověď

17.05.2022 13:51:58 - Mgr. Karel Krejza
 Dobrý den, přestože je STAN náš koaliční partner, adresujte prosím tento dotaz raději přímo jemu. Nechci pana ministr hájit, ale zastat se ho musím. Na tento nápor uprchlíků, kterým prošla ČR, neexistoval dopředu udělaný scénář. Existoval jeden velký plán na migrační vlnu velkého rozsahu, která byla kvantifikována na 20 000 uprchlíků měsíčně. My jsme měli 20 000 uprchlíků v podstatě za první týden! Situace v Praze se podle mých informací řeší mezi vedením Prahy a ministerstvem a pracuje se na její nápravě. Rozhodně není v pořádku, že uprchlíci bydlí na Hlavním nádraží. Snad se to podaří rychle přestěhováním vyřešitS pozdravem Krejza