Ing. Klára Dostálová

  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.05.2022 14:53:13 - Loky

Stavební zákon

Dobrý den, kritizujete vládu kvůli tomu, že chce měnit stavební zákon. Ale není to vlastně vaše vina? Proč jste nehledala větší shodu s opozicí, ale i dotčenými subjekty hned od začátku? Nemyslíte, že by to u takto zásadních zákonů bylo na místě? Co vím, váš návrh zákona totiž nekritizovala jen opozice, ale i třea města, odborníci atd.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.03.2023 10:05:12 - Ing. Klára Dostálová
Dobrý den, „náš“ stavební zákon, který byl schválen v roce 2021 byl velmi pečlivě připravován, konzultován a následně upravován několik let a v rámci jeho příprav jsme otevřeně mluvili se všemi zainteresovanými stranami. Zákon měl tehdy, na rozdíl od jeho stávající „politické“ novely, podporu celé široké odborné veřejnosti až na malé obce, kterým tak trochu ubíral kompetence, ale pouze z toho důvodu, aby byli úředníci zastupitelní. Dokonce tento zákon získal titul „zákon roku“. Byl tedy velmi pečlivě připraven a byla v něm nalezena shoda celého širokého trhu. Bohužel mu stávající vláda ani nedala šanci. Bohužel to nebylo z odborných, ale čistě politických důvodů.