RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.06.2022 17:22:19 - Pseudo

Proč jste hlasoval pro zákaz spalovacích motorů?

jistě si byl vědom, že
1) elektromobily zanechávají 4,5 x větší uhlíkovou stopu (od těžby a výroby komponent až po dobíjení a následné nákaldné likvidace lithiových baterií)?
2) vzhledem k cenám elektromobilů (i s možným mírným snížením v budoucnu, "kompenzovaným" podstatně vyšší cenou elektrické energie) budou elektromobily cenově dostupné (pouze) jemu a dalším podobným zbohatlíkům, kteří budou individuálně (!!) "využívat" vynaložených celospolečenských nákladů (z daní všech občanů) na zavedení výroby elektroautomobilů, na nákladné zřízení nutné husté sítě dobíjecích stanic s vysokými příkony a náklady na likvidací baterií?
3) Předpokládám, že se zákaz výroby spalovacích motorů bude týkat i současných výkonných spalovacích motorů pro těžké nákladní automobily, stavební a stroje pro zemní práce (bargy, rypadla, nakladače, dozery, skrejpry, grejdry a zhutňovací stroje); jistě jste odpovědně posoudil jejich snadnou a ekonomicky přijatelnou "elektronáhradu"?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Pavel5

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.